Ingredientes:
- 150g de Hidnum repandun
- 1 paquete de pasta filo
- 1/4 de repolo ou col china (200g aprox)
- 100g de cenoria raiada
- brotes de bambú (ao gusto)
- 1 cebola mediana
- sal
- pementa
- aceite
- xenxibre (opcional)
- salsa agridoce para acompañar
Paso1º
Limpamos ben os cogomelos.
Cortamos finamente o repolo e a cebola “en juliana” e raiamos a cenoria.
Paso2º
Salteamos todo o anterior nunha tixola ou wok, cun pouco aceite, sal e pementa. Podes engadirlle os brotes de bambú e o xenxibre.
Paso3º
Cortamos á metade e lonxitudinalmente as láminas de pasta filo e logo cortamos esas tiras á metade.
Paso 4º
Collemos unha pequena cantidade das verduras e cogomelos salteados e poñémola nunha esquina dos pedazos de pasta filo que cortamos antes. Enrolamolo pechando ben os bordes.
Paso5º
Agora temos dúas opcións para cociñar os rolos de primavera: freilos ou metelos no forno até que queden ben dourados.
Paso 6º
Servimos os rolos de primavera con salsa agridoce.
Esta receita pódese facer con calquer cogomelo que teña unha textura similar ao Hidnum repandum.
M.Nodar
Ingredientes:
- 150g de Hidnum repandun
- 1 paquete de pasta filo
- 1/4 de repollo o col china (200g aprox)
- 100g de zanahoria rayada
- brotes de bambú (al gusto)
- 1 cebolla mediana
- sal
- pimienta
- aceite
- gengibre (opcional)
- salsa agridulce para acompañar
Paso1º
Limpamos bien las setas.
Cortamos finamente el repollo y la cebolla “en juliana” y rayamos la zanahoria.
Paso2º
Salteamos todo lo anterior en una sartén o wok, con un poco aceite, sal y pimienta. Puedes añadirle los brotes de bambú y el gengibre.
Paso3º
Cortamos a la mitad y longitudinalmente las láminas de pasta filo y después cortamos esas tiras a la mitad.
Paso 4º
Cojemos una pequeña cantidad de las verduras y las setas salteadas y la ponemos en una esquina de los trozos de pasta filo que cortamos antes. Lo enrollamos cerrando bien los bordes.
Paso5º
Ahora temos dos opciones para cocinar los rollos de primavera: freirlos o meterlos en el horno hasta que queden bien dorados.
Paso 6º
Servimos los rollos de primavera con salsa agridulce.
Esta receta se puede hacer con cualquer seta que tenga una textura similar al Hidnum repandum.