Rolos de primavera con hidnum repandun

Ingredientes:

  • 150g de Hidnum repandun
  • 1 paquete de pasta filo
  • 1/4 de repolo ou col china (200g aprox)
  • 100g de cenoria raiada
  • brotes de bambú (ao gusto)
  • 1 cebola mediana
  • sal
  • pementa
  • aceite
  • xenxibre (opcional)
  • salsa agridoce para acompañar

 

Paso1º

Limpamos ben os cogomelos.

Cortamos finamente o repolo e a cebola “en juliana” e raiamos a cenoria.

Paso2º

Salteamos todo o anterior nunha tixola ou wok, cun pouco aceite, sal e pementa. Podes engadirlle os brotes de bambú e o xenxibre.

Paso3º

Cortamos á metade e lonxitudinalmente as láminas de pasta filo e logo cortamos esas tiras á metade.

Paso 4º

Collemos unha pequena cantidade das verduras e cogomelos salteados e poñémola nunha esquina dos pedazos de pasta filo que cortamos antes. Enrolamolo pechando ben os bordes.

Paso5º

Agora temos dúas opcións para cociñar os rolos de primavera: freilos ou metelos no forno até que queden ben dourados.

Paso 6º

Servimos os rolos de primavera con salsa agridoce.

Esta receita pódese facer con calquer cogomelo que teña unha textura similar ao Hidnum repandum.

M.Nodar

Ingredientes:

  • 150g de Hidnum repandun
  • 1 paquete de pasta filo
  • 1/4 de repollo o col china (200g aprox)
  • 100g de zanahoria rayada
  • brotes de bambú (al gusto)
  • 1 cebolla mediana
  • sal
  • pimienta
  • aceite
  • gengibre (opcional)
  • salsa agridulce para acompañar

 

Paso1º

Limpamos bien las setas.

Cortamos finamente el repollo y la cebolla “en juliana” y rayamos la zanahoria.

Paso2º

Salteamos todo lo anterior en una sartén o wok, con un poco aceite, sal y pimienta. Puedes añadirle los brotes de bambú y el gengibre.

Paso3º

Cortamos a la mitad y longitudinalmente las láminas de pasta filo y después cortamos esas tiras a la mitad.

Paso 4º

Cojemos una pequeña cantidad de las verduras y las setas salteadas y la ponemos en una esquina de los trozos de pasta filo que cortamos antes. Lo enrollamos cerrando bien los bordes.

Paso5º

Ahora temos dos opciones para cocinar los rollos de primavera: freirlos o meterlos en el horno hasta que queden bien dorados.

Paso 6º

Servimos los rollos de primavera con salsa agridulce.

Esta receta se puede hacer con cualquer seta que tenga una textura similar al Hidnum repandum.

 

Deixar un comentario