Sparasis Crispa rebozada

Ingredientes:

  • Unha Sparasis Crispa fresca
  • Ovos
  • Fariña
  • Sal
  • Aceite

Esta recieta é moi sinxela. Quen non fixo chulas algunha vez?

A Sparasis Crispa ou coliflor de monte é un cogomelo moi aromático e que da moito xogo na cociña, o que temos que evitar é collela nun estado avanzado xa que pódesenos facer moi dura (como toda saprófita de madeira)

É un cogomelo que ten o problema da súa limpeza, xa que nas súas múltiples ramificacións soe haber terra, restos de follas, agochanse bermes,… Por todo iso debemos limpala ben.

Paso 1º

Co cogomelo ben limpo e partido en pequenos pedazos, poñemos unha pota ao lume con auga e unha pouca sal. Cando a auga rompa a ferver imos engadindo os pedazos de Sparasis Crispa deixando que ferva durante 3 ou 5 minutos. Retirámola cunha escumadeira e poñémola sobre un prato con paño limpo para que absorba ben a auga do cogomelo.

Paso 2º

Pasamos os pedazos de Sparasis Crispa por fariña e logo por ovo.

Paso 3º

Fritímolos en aceite ben quente e poñémolos sobre papel absorbente para quitarlle o aceite sobrante.

Empratamos e servimos quentes.

  • 1 Sparasis Crispa fresca
  • Huevos
  • Harina
  • Sal
  • Aceite

Esta es una receta de lo mas facilita. ¿Quien no hizo chulas o fritos alguna vez?

La Sparasis Crispa o coliflor de monte es una setas muy aromática y que da mucho juego en la cocina, lo que tenemos que evitar es cogerla en un estado muy avanzado dado que se nos puede hacer muy dura como toda saprofita de madera.

Es una seta que tiene a mayores otro problema su limpieza, tiende a ser escondrijo de bichos púas de pino y demás suciedad del monte, debemos lavarla bien.

Paso 1º

Con la seta bien limpia y dividida en pequeños trozos, ponemos una pota al fuego con agua y una poca sal, cuando el agua rompa a hervir vamos añadiendo los trozos de Sparasis dejando que hierva por un tiempo de 3 a 5 minutos. La retiramos con una espumadera y la ponemos sobre un plato con papel secante o un paño limpio para que absorba bien el agua.

Paso 2º

Pasamos los trozos de Sparasis por harina y luego por huevo

Paso 3º

Freímos en aceite bien caliente y ponemos sobre un papel absorbente para que chupe el aceite. Colocamos en un plato y servimos calientes.

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