Croquetas de Sparasis Crispa

Ingredientes:

  • 300gm de Sparasis Crispa
  • ½ cebola pequena
  • 3 culleradas soperas de fariña
  • 300cc de leite
  • Aceite
  • Sal
  • Noz moscada
  • Ovo
  • Pan raiado

Lavar ben a Sparasis Crispa e cortala en pedazos coas mans. Logo dámoslle un fervor duns 5 minutos nunha pota con auga e sal. Escurrimos e reservamos

Paso1º

Picamos a cebola ben fina e poémola a pochar nunha ola con un fondo de aciete. Mentras, picamos ben a Sparasis Crispa. Cando a cebola estea cristalina engadimos a Sparasis e deixamos que se faga durante 5 minutos máis.

Paso2º

Incorporamos as tres culleradas de fariña e sofritimos todo ben para que non nos quede o sabor da fariña crua.

Paso3º

Engadimos a leite e batemos ben para que non queden grumos, salgamos e engadimos a noz moscada.

Paso 4º

Coa culler de madeira imos traballando a masa ata que se despegue da pota; eso indícanos que xa está lista. Vertémola nunha fonte e cubrímola para que non se reseque a superficie e deixámola enfriar.

Paso5º

Cando a masa está fría dámoslle a forma e pasámola polo ovo e pan raiado.

Paso 6º

Fritimos as croquetas en abundante aceite ben quente e á mesa.

Esta receita pódese facer con calquer cogomelo e se queremos podemos engadir taquiños de xamón.

M.Nodar

Lavar bien la Sparasis Crispa córtala en trozos con las manos. Luego le damos un hervor de unos 5 minutos en una pota con agua y sal. Escurrimos y reservamos.

Paso 1º

Picamos la cebolla bien fina y la ponemos a pochar en una olla con un fondo de aceite. Mientras picamos bien la Sparasis Crispa, cuando la cebolla este cristalina añadimos la seta y dejamos hacer 5 minutos más.

Paso 2º

Incorporamos las 3 cucharadas de harina y lo rehogamos todo bien para que no nos quede el sabor de la harina cruda.

Paso 3º

Añadimos la leche y batimos bien para que no queden grumos, salamos y añadimos la nuez moscada.

Paso 4º

Con una cuchara de madera vamos trabajando la masa asta que se despegue de la pota eso nos indica que ya esta lista. La vertemos en una fuente cubriéndola con un film para que no se reseque la superficie y dejamos enfriar.

Paso 5º

Cuando la masa este fria le damos forma y las pasamos por huevo y pan rallado.

Paso 6º

Freimos las croquetas en abundante aceite bien caliente y a la mesa.

Esta receta se puede hacer con cualquier seta y si queremos podemos añadir daditos de jamon serrano.

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