Ricardo Torrijos: “Cogomelos nos fogóns”

Os cogomelos son un manxar de moda e tan importante é coñecelos no monte como saber preparalos logo na cociña. Por iso, e pola demanda das persoas socias da asociación, decidimos adicar este ano unha das charlas aos cogomelos nos fogóns. Ricardo Torrijos, socio da Estrada Micolóxica e da Cantarela de Vilagarcía, é un afeccionado á micoloxía dende fai moito tempo e encántalle cociñalos, logo de recollelos no monte.

Ricardo sabe como sacar o maior partido a cada tipo de cogomelo. Díxonos como podíamos conservalos (secos, conxelados, confitados, ao natural, en vonagre, cociñadas e logo conxeladas,…) para poder degustalos durante todo o ano. Aconsellounos o tipo de conservación segundo o tipo de cogomelo:

  • Boletus edulis: acepta moi ben calquera das formas de conservación
  • Cantarellus e Marasmius: admiten moi ben o secado
  • Cantarellus tubaeformis, cibarius, Cornucopioides, Lutescens: marmeladas ou confitadas
  • Lastarius deliciosus, Cantarellus e Boletus: curtidos
  • Calquer cogomelo: salteadas e logo conxeladas.

Pero Torrijos tamén nos deleitou con unas das súas receitas: crema de boletus, cantarellus confitados, ensaladas e deliciosos postres con cogomelos.

As fotos mostran unha charla moi concorrida xa que todos queremos saber como sacarlle o maior partido a estas maravillas do monte.

Advertisements

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s