Ingredientes:
- Unha Fistulina Hepática
- Aceite
- Vinagre de módena
- Vinagre de mazá
- Romeu
- Tomiño
- Ourego
- Albahaca
A Fistulina Hepática é un dos poucos cogomelos que podemos comer crua. É unha seta un pouco especial xa que o seu sabor non soe ser agradable para todo o mundo. As mellores formas de consumila é en ensalada e macerada. Desta última forma podemos utilizala soa ou en canapés.
Paso 1º
Limpamos a Fistulina Hepática retirándolle a capa xelatinosa, da parte superior, e o seu himenio en poros, da parte inferior.
Paso 2º
Laminámola moi fina e reservamos. Misturamos o aceite coas herbas aromáticas.
Paso 3º
Engadimos os vinagres e misturamos ben.
Paso 4º
Colocamos unha capa de láminas de Fistulina Hepática, engadimos a vinagreta aromática, colocamos outra capa de Fistulina Hepática e repetimos a operación ata rematar. Deixámola ben cuberta coa vinagreta e dixamos macerar un día, aproximadamente. Despois podemos darlle o uso que queiramos, como mencionamos anteriormente.
- 1 Fistulina Hepática
- Aceite
- Vinagre de modena
- Vinagre de manzana
- Romero
- Tomillo
- Orégano
- Albahaca
La Fistulina Hepática es uno de las pocas setas que podemos comer en crudo. Es una seta un poco especial dado que su sabor no suele ser del agrado de todo el mundo, a mi especialmente se me hace un poco agria. Para mi las mejores formas de consumirla es en ensalada y macerada. De esta última forma podemos darle múltiples usos, sola, en canapés de queso, o en ensalada.
Paso 1º
Limpiamos la Fistulina Hepática de su capa gelatinosa y de su himenio en poros.
Paso 2º
Laminamos la seta en lascas muy finas y reservamos. Mezclamos el aceite con las hierbas aromaticas.
Paso 3º
Añadimos los vinagres y mezclamos bien.
Paso 4º
Colocamos una capa de lonchas de Fistulina Hepática, añadimos la vinagreta aromatica, colocamos otra capa de Fistulina Hepática y repetimos operación. Dejamos bien cubierto con la vinagreta y dejamos macerar por espacio de un dia. Después podemos darle multiples usos como ya dije anteriormente