Julián Alonso: “Contaminación nos cogomelos”

Para este tema tan complexo e descoñecido por parte de moitos aficionados botamos man do doutor en bioloxía e colaborador do Cetal, Julián Alonso Diz, que baseou a súa tese doutoral na contaminanción nos cogomelos.

O ambiente da charla era de atención e xerou moitas dúbidas, moitas preguntas e quizais algún medo á hora de consumir cogomelos. Julián aconsellounos sobre as cantidades máximas a inxerir e os especímenes que deberíamos rexeitar, por acumular demasiados metais pesados ou radiación. Este é o caso do Agaricus Urinascens (macrosporus) que a pesares de ser un cogomelo moi recolectado e consumido deberíamos rexeitalo.

Advertisements

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s